Clicky

KSV Bredene 1 - 2 KSV Rumbeke

Wedstrijd Akern op zondag 30 juli 2023 om 16:00

Verslag wedstrijd

Zondag 30 juli 2023 stond de eerste ronde van de Croky Cup op het programma. We mochten de verplaatsing maken naar het zee'tje namelijk naar KSV Bredene. Voor KSVR een eerste vuurdoop van het nieuwe seizoen met een ruim aantal nieuwe spelers in de kern.

Voor KSVR was het efkes aftasten, de regen dwarrelde naar beneden en amper 2 minuten ver mochten we al achtervolgen. Bredene kon beheerst de 1-0 tegen de netten tikken. KSVR had efkes tijd nodig om in hun ritme te komen. Jah, de eerste minuten van het nieuwe seizoen is efkes zoeken met een nieuwe kern. Maar, hoe meer de klok verder wegtikte hoe beter we in de wedstrijd kwamen. Bredene kon nog eens uithalen met een afstandsschot maar deze viel gelukkig tegen de dwarsligger. KSVR bleef zoeken en creërden kansen. Op onze beurt troffen we ook de deklat. Stelselmatig kregen we de wedstrijd onder controle en konden we enkele fraaie acties op de mat brengen. Jammer genoeg moesten we met een 1-0 achterstand de rust in gaan.

Lorre is back en M. Mouton schiet KSVR naar 2de ronde in Croky Cup.

Tweede helft kwam KSVR beter uit de kleedkamer en onze Bricx-mannen hadden er duidelijk zin in het regenachtige Bredene voor een leuke pot voetbal op de mat te brengen. KSVR zag dat er kansen waren en net een uur wedstrijd voorbij was Pépé op de afspraak. Den Lorre voor de voetbalmakkers kon de gelijkmaker heerlijk binnen vlammen na een assist van Vachtje (1-1). KSVR kreeg de smaak te pakken en willen graag haasje over doen. In minuut 69 kon Mathias Mouton de 1-2 tegen de touwen tikken. Erop en erover da we zeggen. KSVR had de wedstrijd nu volledig onder controle. Bredene probeerde enkele keren door de mazen van het net te glippen, maar tevergeefs. In de slotseconde trof Bredene nog de paal.

Trip naar KFC VW Hamme in tweede ronde.

KSVR sluit deze eerste ronde van de Croky Cup af met een prachtige overwinning. Zo bekeren we verder en mogen we a.s. weekend op zondag 6 augustus 2023 om 16u een trip maken naar KFC VW Hamme. Een ploeg dat we vorig seizoen in competitie al eens in de ogen mochten kijken in derde amateur.